تکنولوژیک نیوز

بررسی و مقایسه مشخصات فنی تراشه اگزینوس ۷۸۷۲ و اسنپدراگون ۶۳۰

تراشه اگزینوس ۷۸۷۲ و اسنپدراگون ۶۳۰ جزو برترین چیپست‌هایی هستند که می‌توان در دستگاه‌های میان‌رده به کار برد. در این مطلب قصد داریم به مقایسه اگزینوس ۷۸۷۲ و اسنپدراگون ۶۳۰ بپردازیم. این مقایسه به کاربرانی که قصد خرید یک گوشی دارای پردازنده قدرتمند دارند کمک می‌کند.

کوالکام در حال حاضر نبض بخش تولید تراشه‌‌ را در دنیای موبایل در اختیار دارد، اما این به معنی برتر بودن محصولات آن نیست. برخلاف گوشی های هوشمند، ساخت چیپست موبایل کار هر شرکتی نیست و به تجهیزات و تکنولوژی‌هایی خاص احتیاج دارد. با این حال شرکت‌های سازنده تراشه موبایل دیگری نیز وجود دارند که محصولاتشان در حد چیپست‌های کوالکام بوده و یا حتی بهتر از آن‌ها عمل می‌کنند.

یکی از این تراشه‌ها ساخت دست سامسونگ بوده و اگزینوس ۷۸۷۲ نام دارد. این مدل مخصوص گوشی های میان‌رده قدرتمند است و تاکنون در مدل‌هایی همچون میزو ام ۶ اس به کار رفته است. مهمترین رقیب آن در سری اسنپدراگون کوالکام، اسنپدراگون ۶۳۰ است که در حال حاضر مغز متفکر برترین گوشی های میان‌رده بازار محسوب می‌شود. در واقع با یک پله بالا رفتن از گوشی های قدرت گرفته از اسنپدراگون ۶۳۰، به پرچمداران می‌رسیم.

 

اسنپدراگون 630

در این مطلب قصد داریم به مقایسه تراشه اسنپدراگون ۶۳۰ و اگزینوس ۷۸۷۲ بپردازیم. نتیجه این مقایسه به کاربرانی که حین خرید گوشی به توان پردازشی دستگاه توجه زیادی دارند کمک می‌کند. بعد از مقایسه اگزینوس ۷۸۷۲ و اسنپدراگون ۶۳۰ از نظر مشخصات فنی، امتیازهای آن‌ها در بنچمارک آنتونو را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.

جدول مقایسه اگزینوس ۷۸۷۲ و اسنپدراگون ۶۳۰

 

  سامسونگ اگزینوس
۷۸۷۲
کوالکام اسنپدراگون
۶۳۰
پردازنده چهار هسته Cortex A53 با سرعت ۱٫۶ گیگاهرتز / دو هسته Cortex A73 با سرعت ۲ گیگاهرتز / معماری ۶۴ بیتی و ۱۴ نانومتری هشت هسته Cortex A53 با سرعت ۲٫۲ گیگاهرتز / معماری ۶۴ بیتی و ۱۴ نانومتری
پردازشگر گرافیکی Mali G71 MP1 Adreno 508
دوربین  تا سقف ۲۱٫۷ مگاپیکسل برای دوربین اصلی / تا سقف ۲۱٫۷ مگاپیکسل برای دوربین سلفی تا سقف ۲۴ مگاپیکسل برای دوربین اصلی / تا سقف ۱۳ مگاپیکسل برای دوربین دوگانه دارای قابلیت زوم اپتیکال
ویدیو تا سقف رزولوشن فول اچ‌دی با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه تا سقف رزولوشن ۴K Ultra HD با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه / تا سقف ۴K Ultra HD برای پخش ویدیو
نمایشگر  تا سقف Full HD WUXGA (رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل) تا سقف Full HD (رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۲۰۰ پیکسل)
اتصالات وای فای ۸۰۲٫۱۱n / بلوتوث نسخه ۵٫۰ / مودم سلولی LTE Cat.7 با حداکثر سرعت دریافت فایل ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه وای فای ۸۰۲٫۱۱ به همراه  MU-MIMO با حداکثر سرعت ۳۶۴ مگابیت بر ثانیه / بلوتوث نسخه ۵٫۰ / ان اف سی / مودم سلولی اسنپدراگون X12 LTE با حداکثر سرعت دریافت فایل ۶۰۰ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه
صوت   تکنولوژی کدک کوالکام aptX / تکنولوژی صدای کوالکام Aqstic
موقعیت جی پی اس / گلوناس (GLONASS) / بایدو (Beidou) / گالیلئو (Galileo) جی پی اس / گلوناس / بایدو / گالیلئو QZSS / SBAS
باتری قابلیت شارژی سریع باتری پشتیبانی از نسخه چهارم تکنولوژی شارژ سریع کوالکام

اگرچه هنور نتوانسته‌ایم گوشی جدید میزوی قدرت گرفته از اگزینوس ۷۸۷۲ را از نزدیک مشاهده کرده و عملکرد آن را ارزیابی کنیم، اما تصور نمی‌کنیم از نظر عملکرد پردازشی تفاوت خاصی میان دو تراشه موبایل اگزینوس ۷۸۷۲ و اسنپدراگون ۶۳۰ وجود داشته باشد. به لطف دو هسته Cortex A73 درون پردازنده آن، حتی می‌توان انتظار داشت عملکرد چیپست سامسونگ کمی هم بیشتر باشد. اما از طرفی دیگر با سرعت بالاتر هسته‌های پردازنده تراشه اسنپدراگون ۶۳۰ مواجه هستیم که کار را برای مقایسه کمی سخت می‌کند. پس امتیازات بنچمارک‌ها می‌توانند معیار مقایسه خوبی باشند.

اسنپدراگون 630

مقایسه اگزینوس ۷۸۷۲ و اسنپدراگون ۶۳۰ در بنچمارک آنتونو نیز عملکرد پردازشی نزدیکی را بین این دو نشان داد. در این تست سرعت دو گوشی میزو ام ۶ اس (تراشه اگزینوس) و نوکیا ۶ ۲۰۱۸ (تراشه اسنپدراگون) مورد بررسی قرار گرفته است. همانطور که می‌بینید، اعداد و ارقام مربوط به نتایج بررسی بسیار به هم نزدیک هستند.

 

یکی دیگر از تفاوت‌های بین اگزینوس ۷۸۷۲ و اسنپدراگون ۶۳۰ ، وجود مودم بهتر در تراشه کوالکام است که دستیابی به سرعت‌ دریافت فایل بیشتر (در صورت پشتیبانی اپراتور) را امکان‌پذیر می‌کند. این مدل همچنین از تکنولوژی کوئیک شارژ ۴ پشتیبانی می‌کند که یکی از سریع‌ترین تکنولوژی‌های شارژ باتری دستگاه‌های موبایل محسوب می‌شود.

مقایسه اگزینوس ۷۸۷۲ و اسنپدراگون ۶۳۰ توانایی محصول کوالکام از نظر توانایی پخش و مخصوصا ضبط ویدیوهای دارای رزولوشن ۴K را نیز نشان می‌دهد، در حالی که اگزینوس ۷۸۷۲ تنها از وضوح تصویر فول اچ‌دی پشتیبانی می‌کند.

تراشه اگزینوس

اگر بخواهیم بر اساس اعداد و ارقام دست به انتخاب بزنیم، برتری با محصول کوالکام است، اما می‌دانیم عملکرد یک گوشی در واقعیت، به فاکتورهای بسیار زیادی بستگی دارد. با این حال حین استفاده‌های عادی، از نظر «عملکرد پردازشی» تفاوتی بین محصولات دارای اگزینوس ۷۸۷۲ و اسنپدراگون ۶۳۰ احساس نخواهید کرد.

 

  سامسونگ اگزینوس
۷۸۷۲
کوالکام اسنپدراگون
۶۳۰
 مزایا مجهز شدن به دو هسته قدرتمند Cortex A53 / توانایی بالا در بخش اتصالات / قابلیت تحلیل فیلم برداری فول اچ‌دی با نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه  بهینه بودن مصرف / توان بالای مودم / قابلیت تحلیل ویدیوهای ۴K به منظور پخش بر روی گوشی و یا ضبط توسط دوربین
معایب موجودیت محدود  –