تکنولوژیک نیوز

با مبلغ ۱۶۰ میلیارد دلار کوالکام به کمپانی برودکام فروخته می‌شود

همان‌طور که احتمالا به خاطر دارید، تلاش‌های چند وقت اخیر کمپانی برودکام برای خرید شرکت کوالکام بدون نتیجه ماند ولی به تازگی براساس گزارشی از سوی وب‌سایت Financial Times، کوالکام اعلام نموده که آماده است در صورت پرداخت ۱۶۰ میلیارد دلار (شامل ۲۵ میلیارد دلار به‌ شکل وام) این غول سازنده چیپست‌ها را به برودکام بفروشد.

چندی پیش، پیشنهاد اولیه برودکام برای خرید شرکت مورد بحث، مبلغی در حدود ۱۰۵ میلیارد دلار بیان شده بود که از سوی کوالکام رد شد. کمی بعد، بازهم برودکام شانس خود را با پیشنهادی ۱۲۱ میلیارد دلاری مورد آزمایش قرار داد که بازهم چیزی جز بن‌بست عاید آنها نشد. همچنین شرکت کوالکام از پیشنهادات ارایه گشته به دلیل کم‌ ارزش دانستن کسب و کارهای این سازنده از سوی کمپانی خریدار انتقاد کرد.

broadcom-qualcomm - برودکام و کوالکام

اکنون این سازنده مطرح در دنیای تراشه‌ها به داستان بلند و طولانی واگذاری کسب و کار به برودکام با اعلام مبلغ چشم‌گیر ۱۶۰ میلیارد دلار پایان بخشید. حال باید ببینیم آیا شرکت خریدار پیشنهاد موجود را می‌پذیرد یا خیر. هرچند به نظر می‌رسد که پیشنهاد ارایه شده بیشتر جنبه شوخی داشته و از یک تصمیم رسمی و جدی برای فروش فاصله دارد.

اگر کوالکام مبلغ ۱۰۵ میلیارد دلاری برودکام برای خرید را قبول می‌نمود، شاهد به ثمر رسیدن بزرگ‌ترین معامله در تاریخ تجارت‌های دنیای تکنولوژی بودیم. البته اگر پیشنهاد ۱۶۰ میلیارد دلاری این شرکت پذیرفته شود، نه تنها رکورد بزرگ‌ترین معامله در کسب و کارهای تکنولوژیکی پشت سر گذاشته می‌شود، بلکه این توافق پس از خرید بزرگ‌ترین رسانه سرگرمی جهان یعنی Time Warner توسط America Online buying و ادغام شرکت‌های Vodafone با Mannesmann در جایگاه سوم مهم‌ترین معاملات قرار می‌گیرد.

Snapdragon-Chip-with-logo-640x353 - کوالکام

گفتنی است در حالی که برودکام انواع و اقسام صنایع و تولیدات الکترونیکی را در اختیار دارد ولی علاقه کمپانی مذکور به خرید کوالکام به دلیل تجارت پر سود چیپست‌های این شرکت است. چراکه حتما مطلع هستید که تراشه‌های اسنپدارگون این سازنده به‌عنوان قلب تپنده در اغلب موبایل‌های پرچم‌دار مورد استفاده قرار می‌گیرند و به‌زودی نیز با گسترش شبکه ارتباطی ۵G سود قابل ملاحظه‌ای عاید کوالکام خواهد شد. در صورت ادغام این دو شرکت، یک اَبَر کمپانی به‌ وجود خواهد آمد که بعد از اینتل و سامسونگ به سومین تولیدکننده بزرگ جهان در زمینه تراشه‌ها تبدیل می‌گردد.