تکنولوژیک نیوز

قیمت و زمان فروش سایپا کوییک اعلام شد

ساینا فیس‌لیفت نسبتا ناموفقی است که سایپا ۶ سال بعد از عرضه تیبا آن را به بازار فرستاد. اینکه می‌گوییم ناموفق چند دلیل دارد: اول اینکه وقتی می‌گوییم فیس‌لیفت، انتظار داریم که خودرو سابق را با چهره بهتری ببینیم اما سایپا با اغراق بیش از اندازه در ظاهر خودرو (به خصوص در سپر جلو) به جای آنکه حس جوانی و اسپرت را به مشتریان القا کند، حس و حال محصولی فیک را به بیننده‌اش تلقین کرد!

ضمن اینکه طراحی بسیار ضعیف قسمت عقب، عدم ارتقای کیفیت کابین و تغییر مختصر داشبورد باعث شده این روزها تمایل مشتریان به تیبا همچنان بیشتر از ساینا باشد. اما امروز قصد معرفی ساینا را نداریم! سایپا درصدد است با عرضه ساینا اتومات نظر مشتریان را دوباره به سمت این خودرو جلب کند.

ساینا اتومات با چند ویژگی جدید

 

گیربکس ساینا اتومات را کمپانی بلژیکی Punch تولید کرده و از نوع CVT با چهار دنده است. مشخصات دیگری از ساینا در دست نیست اما مدیران پانچ می‌گویند این گیربکس ۱۳۰۰ یورو قیمت دارد؛ بنابراین می‌توان انتظار داشت که ساینا اتومات حداقل ۵ میلیون تومان گران‌تر از ساینا دستی باشد. علاوه‌بر تغییر گیربکس، ساینا اتومات قرار است به ویژگی‌های جدیدی مجهز شود مانند:

  • کروز کنترل
  • فرمان برقی
  • محدودکننده سرعت
کمپانی پانج در ابتدای 2016 تمام سهامش را به شرکت چینی Yinyi Group فروخت. بعد از این ماجرا، پانچ قرار است در 5 سال آینده، پرسنلش را از 300 به 700 نفر افزایش دهد. همچنین ظرفیت تولید سالیانه پانچ قرار است از 300 هزار واحد به یک میلیون واحد افزایش یابد.

 کمپانی پانج در ابتدای ۲۰۱۶ تمام سهامش را به شرکت چینی Yinyi Group فروخت. بعد از این ماجرا، پانچ قرار است در ۵ سال آینده، پرسنلش را از ۳۰۰ به ۷۰۰ نفر افزایش دهد. همچنین ظرفیت تولید سالیانه پانچ قرار است از ۳۰۰ هزار واحد به یک میلیون واحد افزایش یابد.
ساینا هاچ بک؟ نه! بگویید کوییک

 

روز دوشنبه، ۱۶ اسفندماه ۹۵، طی مراسمی با حضور رئیس مجلس، وزیر صنعت و مدیرعامل سایپا، از ساینا هاچ‌بک برای نخستین‌بار رونمایی می‌شود. این هاچ بک، که ۲ سال طراحی و ساختش طول کشیده، ارزان‌ترین محصول داخلی است که گیربکس اتومات دارد.

اما سایپا، نام محصول جدیدش را کوییک گذاشته است. همانطور که گفتیم، این هاچ‌بک همان فیس‌لیفت تیبا ۲ است که ابتدا با کد ۲۱۲ در سایپا شناخته می‌شد ولی حالا نام کوییک روی آن گذاشته‌اند. احتمالا کوییک را از کلمه لاتین Quick به معنای سریع و تند قرض گرفته‌اند اما سایپا برای اثبات ایرانی بودنش، چیزهای دیگری می‌گوید! مثل اینکه:

  • کوییک نام طایفه‌ای از ایل‌های کرد است که در منطقه ژاورود ساکن‌اند.
  • کوییک نام روستایی در استان هرمزگان است. در استان کردستان و همچنین در شهر نقده نیز روستایی با این نام وجود دارد.
  • کوییک نام تپه‌ای باستانی متعلق به هزاره چهارم میلادی است که در شهرستان جوانرود و در نزدیکی روستایی با همین نام واقع شده. 

سایپا کوییک در همه ابعاد از برادر دوقلویش، تیبا ۲، بزرگ‌تر است. رینگ‌ها نیز یک سایز بزرگ‌تر شده اما حجم باک تغییری نکرده. تفاوت اندازه‌های این دو خودرو را در جدول زیر مشاهده می‌کنید.

  طول عرض ارتفاع فاصله محوری رینگ وزن خالص حجم باک
کوییک ۴۰۰۵mm ۱۶۷۸mm بدون باربند: ۱۴۹۲mm

با باربند: ۱۵۳۲mm

۲۴۱۵mm ۱۸۵/۶۵R14 ۱۰۶۳kg ۴۱L
تیبا ۲ ۳۹۲۵mm ۱۶۴۱mm ۱۴۸۴mm ۲۴۱۰mm ۱۷۵/۷۰R13 ۱۰۳۵kg ۴۱L
کوییک با همان قلب ساینا

 

کوییک به انجین ۱٫۵ لیتری ۸۷ اسبی ساینا مجهز است و گیربکس ۵ سرعته دستی دارد، اما نسخه فول آن به گیربکس CVT و همچنین فرمان برقی مجهز خواهد بود. رینگ ۱۴ اینچی جدید، هشدار سرقت با بوق خودرو و بازشدن درب‌ها در هنگام تصادف، از ویژگی‌های جدید کوییک هستند. مشخصات فنی کوییک را در جدول زیر مشاهده کنید.

تیپ کوییک ST/SE SE-A/SE-A LUX
گیربکس ۵ دستی CVT اتومات
پیشرانه ۴ سیلندر M15
قدرت ۸۷hp
گشتاور ۱۲۸nm
حجم باک ۴۱L
نیروی کمکی فرمان هیدرولیکی برقی
مصرف ترکیبی ۷٫۰L ۷٫۲L
چه امکاناتی دارد؟

 

هنوز تفاوت تیپ‌های کوییک مشخص نشده، اما سایپا امکانات زیر را برای فول‌ترین تیپ این خودرو درنظر گرفته است:

  • ۲ ایربگ
  • سنسور باد تایر/سنسور عقب
  • دکمه‌های چندکاره روی فرمان
  • ورود بدون کلید/استارت دکمه‌ای
  • بالابربرقی جلو و عقب/شیشه‌های دودی عقب
  • ترمز ضدقفل/توزیع نیروی ترمز/ترمز کمکی
  • کنترل پایداری/کروز کنترل/محدودکننده سرعت
  • هشداردهنده سرعت بالای ۱۳۰ کیلومتربرساعت
  • ایموبیلایزر/قفل مرکزی/سیستم هشدار سرقت با بوق خودرو
  • مانیتور ۷ اینچی لمسی/نویگیشن/بلوتوث/پورت USB/دوربین عقب
  • مه‌شکن جلو و عقب/دی‌لایت/تنظیم دستی ارتفاع چراغ‌های جلو/چراغ بدرقه
  • تنظیم برقی صندلی راننده/تنظیم برقی آینه‌های جانبی/قابلیت نصب صندلی کودک
  • قفل اتومات درب‌ها در سرعت بالای ۱۰ کیلومتر برساعت/بازشدن قفل درب‌ها هنگام تصادف

به‌روزرسانی – ویژه دهه فجر:

شرایط پیش فروش سایپا کوییک به‌صورت محدود از ساعت ۱۰ صبح روز ۹۶/۱۱/۴ تا زمان تکمیل ظرفیت به شرح ذیل اعلام شده است.

قیمت کارخانه

شرایط فروش فوری

شرایط پیش فروش تک ودیعه‌ای

به‌روزرسانی – ۱ آذر ۹۶: 

بنا بر اعلام سایپا فروش اینترنتی کوییک در روز ۷ آذر ماه سال جاری به صورت اینترنتی آغاز خواهد شد. این خودرو تازه وارد هاچ بک در چهار مدل به بازار عرضه خواهد شد که از گیربکس دنده اتومات و دستی در طراحی آن استفاده شده است.

به‌روزرسانی – ۲۳ آبان ۹۶: 

بعد از انتظار نسبتا طولانی طرفداران سایپا کوییک امروز سرانجام شرایط و قیمت نهایی فروش کوییک اعلام شد:

قیمت کوییک: 

 

شرایط فروش کوییک: 

 

مشخصات خودروی کوییک را در صفحه سایپا کوییک در جی اس ام می‌توانید مشاهده کنید.

به‌روزرسانی – ۲۲ مهرماه ۹۶: ​معاون بازاریابی و فروش سایپا اعلام کرد: خودرو کوییک محصول جدید گروه خودروسازی سایپا ماه آینده وارد بازار ایران می شود و انتظار می رود در رده خودروهای کمتر از ۵۰ میلیون تومان سهم قابل توجهی را به دست آورد.
رضا تقی‌زاده در گفت و گو با خبرنگار خودرونویس ضمن اعلام این خبر افزود: از ابتدای آبان ماه برنامه های معرفی به بازار این محصول آغاز می شود و در ادامه نیز برنامه های مربوط به پیش فروش این خودرو در دستور کار قرار خواهد گرفت.

به‌روزرسانی – ۱۷ مردادماه ۹۶:​ مدیرعامل سایپا با بیان اینکه به زودی و حداکثر تا اوایل شهریور ماه پیش فروش خودروی کوییک را آغاز خواهیم کرد، گفت: این خودرو آبان ماه وارد بازار می شود و مطالعات در زمینه قیمت گذاری در حال انجام است به طوری که هم زمان با آغاز پیش فروش قیمت را به صورت قطعی اعلام می کنیم تا مشتریان بتوانند به راحتی خرید کنند.

به‌روزرسانی – ۲۳ اسفندماه ۹۵: مهدی جمالی، مدیرعامل سایپا، در حاشیه مراسم امداد نوروزی گروه سایپا، قیمت کوییک با آپشن‌های مختلفش را ۳۴ تا ۴۰ میلیون تومان اعلام کرد. طبق گفته‌های جمالی، قرار است در سال ۹۶ کوییک با تیراژ سالیانه ۴۵ هزار دستگاه وارد بازار شود که البته این تیراژ تا سال ۱۳۹۷ به ۹۷ هزار دستگاه افزایش می‌یابد. کوییک در تیرماه ۹۶ وارد بازار کشورمان می‌شود.

آقای جمالی همچنین در مورد نام کوییک، گفته که این نام ایرانی و قدمتی ۴۰۰۰ ساله دارد. درحالیکه چندی پیش حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در نامه‌ای خطاب به دکتر رضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفته بود: نام انتخاب‌شده برای این محصول فارسی نیست و نقض صریح قانون «ممنوعیت به‌کارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه»، مصوّب سال ۱۳۷۵ مجلس شورای اسلامی است. منتظر خبرهای تکمیلی ما باشید.