تکنولوژیک نیوز

اطلاعاتی درباره نسخه مخرب اپلیکیشن تلگرام با تماس صوتی و تصویری

اوایل بهمن ماه ۱۳۹۶، نسخه ای از نرم افزار اندرویدی تلگرام از طریق پیام های تلگرامی ناخواسته در همین نرم افزار در مقیاس گسترده در کشورانتشار یافت. در پیام های دریافت شده، لینکی به یک وب سایت فیشینگ با دامنه‌ و ظاهری شبیه دامنه و وب سایت تلگرام قرار داده شده بود و کاربر را تشویق به دریافت و نصب نسخه ای جدید از نرم افزار با قابلیت های بیشتر می نمود. حالا مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای (ماهر) اطلاعاتی در خصوص جرئیات این بدافزار منتشر کرده است.

با توجه به متن باز بودن تلگرام افراد می توانند به راحتی کد آن را متناسب با هدف خود تغییر داده و منتشر کنند. همین متن باز بودن برنامه باعث شده تا نسخه های غیررسمی فراوانی از آن بوجود آید. مهاجمان هم از این فرصت استفاده کردند و بدافزارهای مختلفی در قالب مذکور منتشر کردند. این برنامه ها نسخه هایی با نام com.telegram.test[x] می باشند. یکی از این بدافزارها که اوایل بهمن شناسایی شد، سرویس تماس صوتی و تصویری تلگرام بود. پس از شناسایی، تلگرام دسترسی به این برنامه را محدود کرد و دسترسی به سرویس و لینک های منتشر شده مسدود شد. اما این برنامه یازدهمین نسخه این بدافزار است و پیش از آن هم نسخه های مختلفی مشابه با آن در فضای مجازی منتشر شده بود.

برنامه تماس صوتی و تصویری تلگرام با ایجاد تغییر کوچکی در لینک دانلود و تبدیل Telegram به Telgram موجب فریب افراد زیادی شد و توانست با ارسال تبلیغ خود به مخاطبین قربانی، تعداد قربانیان خود را بیشتر کند. خوشبختانه این بدافزار به جز پاک کردن کاربر از گروه و کانال هایی که مدیر آن نیست و ارسال پیغام به لیست مخاطبان قربانی، کار دیگری انجام داده است.

تلگرام یک برنامه متن باز است و هر روز چندین و چند نسخه غیر رسمی از آن ایجاد می شود. شناسایی و بررسی همه این نسخه ها کار مشکل و زمان بری است، لذا به کاربران توصیه می شود که از نصب هر گونه نسخه غیررسمی و تأیید نشده تلگرام خودداری کنند و در ضمن به روزرسانی های این برنامه و برنامه های مشابه را تنها از فروشگاه های متعبر دریافت کنند.