آیفون اپل اولین محصولی از بازار موبایل در کشور بود که مشمول طرح رجیستری شد و خریداران این گوشی میبایست پس از خرید آن، نسبت به فعالسازی دستگاه خود اقدام کرده تا بتوانند از خدمات شبکه موبایلی کشور استفاده کنند. اگر شما به تازگی این گوشی را خریداری کردهاید و یا قصد خریدش را دارید، آموزش گام به گام رجیستر کردن گوشیهای آیفون در طرح رجیستری را بخوانید.
برای رجیستر کردن گوشیهای آیفون در طرح رجیستری میبایست شما IMEI آن را در اختیار داشته باشید. برای دسترسی به کد IMEI در آیفون راههای مختلفی وجود دارد که به چند روش معمول در این محصول شرکت اپل اشاره میکنیم.
روشهای دریافت و مشاهده کد IMEI در آیفون برای طرح رجیستری
۱- کد دستوری #۰۶#* را در بخش شمارهگیری وارد کنید و دکمه سبز Dial را بزنید. پس از وارد کردن این کد دستوری، کد IMEI به شما نمایش داده میشود.
۲- دومین راه برای دسترسی به کد IMEI مشاهده آن در پشت آیفون است. همانطور که در تصویر مشاهده میکنید این کد به راحتی قابل مشاهده است.
۳- سومین راه برای دسترسی به کد IMEI در آیفون، مشاهده آن در بخش تنظیمات یا Settings است. برای مشاهده این بخش مراحل زیر را طی کنید.
- وارد بخش Settings شوید.
- مسیر General > About را طی نمایید.
- اسکرول کنید و پایین بیایید تا IMEI number را ببینید.
- روی کدی که میبینید انگشتتان را نگه دارید.
- روی گزینه copy بزنید تا کد ذخیره شود.
۴- چهارمین راه برای دسترسی به کد IMEI دسترسی از طریق تنظیمات iTunes است. برای دسترسی به این بخش مراحل زیر را طی نمایید.
- آیفون را با استفاده از کابل به دستگاه مک متصل نمایید.
- بر روی گزینه Devices کلیک کنید.
- گزینه Summary را انتخاب کنید.
- طبق تصویر IMEI قابل مشاهده است.
۵- پنجمین راه برای دسترسی به کد IMEI مشاهده این کد در شیار سیم کارت است که با خارج کردن آن قابل مشاهده است. طبق تصویر مکان درج این کد مشخص شده است.
برای ثبت و فعالسازی گوشی از طرق مختلف میتوانید اقدام نمایید که در ادامه به مهمترین و معمولترین روش موجود اشاره میکنیم. البته سعی کنید با یک گوشی دیگر همه این مراحل را انجام دهید تا متحمل ضرر باز کردن پلمپ گوشی یا جعبه آن نشوید.
روش رجیستر کردن گوشیهای آیفون با کد USSD
با استفاده از کد #۷۷۷۷* وارد سامانه همتا شوید. پس از ورود به این سامانه با گزینههای مخلتفی روبرو میشوید که ابتدا برای استعلام اصالت گوشی وارد گزینه ۱ شوید.
پس از وارد کردن عدد ۱ سامانه از شما درخواست وارد کردن شناسه ۱۵ رقمی IMEI دستگاه را میکند. کدی که در بخش اول این آموزش به دست آوردید، در کادر وارد کنید.
پس از ارسال آن طی یک پیامک اطلاعات گوشی اعم از نام، برند و مدل آن برای شما ارسال میشود که در صورت هماهنگی آن با شناسه وارد شده، پیامی در ابتدا مبنی بر قانونی و یا غیرقانونی بودن شناسه دستگاه ظاهر میگردد. در صورتی که پیام ابتدایی چیزی جز قانونی بودن شناسه دستگاه را اعلام کرد، به هیچ وجه زیر بار خرید آیفون مورد نظر نروید.
در صورتی که استعلام درست بود، میبایست نسبت به فعالسازی آن با سیم کارت خودتان اقدام نمایید. برای این کار دوباره کد ۷۷۷۷ را طبق خط اول همین بخش وارد نمایید و سپس وارد قسمت دوم یعنی فعالسازی شوید.
در این بخش نیز ابتدا از شما کد IMEI درخواست میشود. پس از آن شماره موبایلی که قصد دارید گوشی با آن شناخته شود، مشخص میکنید و پس از آن کد فعالسازی گوشی را از فروشنده دریافت و وارد مینمایید. در مرحله بعدی یک تاییدیه کلی مبنی بر اینکه دستگاه با IMEI …. برای تلفن ….. ثبت خواهد شد.
در صورت تایید اطلاعات میبایست عدد ۱ را وارد کنید و ثبت نام را تکمیل نمایید. پس از آن پیامکی مبنی بر تکمیل فعالسازی گوشی برایتان ارسال میشود.
آیا گوشیهای کارکرده آیفون نیز در طرح رجیستری نیاز به فعالسازی دارند؟
توجه کنید که گوشیهای فعال شده قبل از ۱۴ آذرماه سال جاری نیاز به فعالسازی در این طرح ندارند و میتوانند بدون مشکل از شبکه مخابراتی کشور استفاده کنند. پس بدون مشکل میتوانید نسبت به استفاده و معامله این دستگاهها اقدام کرده و نگران طرح رجیستری نباشید. اما تمام گوشیهای فعال شده از دقیقه ۱ روز ۱۴ آذر مشمول این طرح شده و صرفا یکماه فرصت برای فعال سازی دارند.
همچنین اگر کسی مدعی شد چون آیفون او کار میکند پس نیازی به فعالسازی ندارد، فریب نخورید چرا که احتمال دارد در دوره یکماهه فرصتی باشد که وزارت ارتباطات به همه دستگاههای مشمول داده است.
آیا برای رجیستر کردن گوشیهای آیفون هزینهای باید پرداخت؟
جواب این سوال نیز خیر است (مگر آنکه گوشی قاچاق بوده یا بهصورت مسافرتی وارد شده باشد). همانطور که مشاهده کردید مراحل فعالسازی آیفون در طرح رجیستری بسیار ساده است و مورد خاصی ندارد تا هزینهای برای آن دریافت شود. البته بعضی از فروشندگان در بخش ارایه کد فعالسازی شیطنتهایی دارند که قانونا کار آنها خلاف بوده و با شکایت به سازمان تنظیم مقررات، میتوانید نسبت به این موضوع اعتراض نمایید.