تکنولوژیک نیوز

رد وام ۵ میلیارد تومانی توسط پیام‌رسان آی‌گپ

اگر به خاطر داشته باشید، در آخرین روزهای سال ۹۶، پنج پیام رسان بومی تحت حمایت معرفی شدند. ویپسی، آی گپ، گپ، بیسفون پلاس و سروش پیام رسان هایی هستند که طبق اعلام شورای عالی فضای مجازی در حوزه زیرساخت و سایر حوزه ها مورد حمایت دولت خواهند بود. یکی از وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای توسعه پیام‌رسانهای بومی اعطای تسهیلات مؤثر کم‌بهره برای توسعه‌دهندگان داخلی بود که طی یک ماه اخیر استارت آن با تخصیص وام پنج میلیارد تومانی پست بانک به پیام‌رسانهای داخلی مجاز زده شد. اما پس از آنکه نوبت به دریافت وام توسط پیام رسان آی گپ رسید، آنها این وام را رد کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم محمد رسول کاظمی، مدیر پیام‌رسان آی‌گپ در خبر رادیو با انتقاد نسبت به نحوه حمایت ها اظهار کرد:

 وام ۵ میلیارد تومانی که وزارت ارتباطات برای حمایت از پیام‌رسانهای بومی در نظر گرفته بازپرداخت شش میلیارد و دویست میلیون تومان دارد که هیچ پیام‌رسانی ظرف مدت سه سال چنین درآمدی نخواهد داشت. بنابراین هر پیام‌رسانی اقدام به دریافت این وام ۵ میلیارد تومانی کند، آن را در بخش دیگری غیر از پیام‌رسان هزینه خواهد کرد تا بتواند حداقل سودی را برای بازپرداخت وام داشته باشد.

او اعتقاد دارد که روش اعطای وام به این صورت درست نیست و باید به‌جای آن زیرساخت و سرور تهیه کرده و در اختیار پیام‌رسان های بومی قرار دهد. کاظمی اینگونه توضیح داد که به‌محض دریافت وام اقدام به خریداری تجهیزات کرده و سرور را روشن کنند، از قیمت تجهیزات کاسته می‌شود. به عنوان مثال برای استقرار ۱۷ سرور داخل یک رک دو میلیارد تومان سرمایه‌گذاری می‌شود اما به‌محض روشن شدن دستگاه‌ها، قیمت تجهیزات به یک‌میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان می‌رسد. بنابراین اگر در موعد سررسید بازپرداخت، اگر تجهیزات فروخته هم شود، باز هم نصف این وام را بازپرداخت نخواهد شد.

او در پایان در خصوص تشویق های صورت گرفته شده توسط وزارت ارتباطات برای جذب مردم به استفاده از پیام رسان های بومی گفت:

 سایر تشویقها به‌درد مردم نخورده است؛ به‌عنوان مثال تعرفه یک‌سوم اینترنت برای پهنای باند پیام‌رسانهای داخلی فایده‌ای نداشته زیرا مردم به‌صورت عادی برای استفاده از سایتهای ایرانی هزینه یک‌دوم اینترنت را می‌پردازند. باید حداقل پهنای باند استفاده از پیام‌رسانهای ایرانی را رایگان می‌کردند.

آی گپ در حالی از دریافت وام ۵ میلیارد تومانی انصراف داد که رقیب داخلی او، پیام رسان سروش دو هفته قبل از پایان سال ۹۶ این وام را دریافت کرده بود.