تکنولوژیک نیوز

یوتیوب در کالیفرنیا توسط یک ایرانی مورد حمله مسلحانه قرار گرفت

صبح امروز خبری شوکه کننده رسانه های بین المللی را تحت تاثیر قرار داد. در حمله ای مسلحانه به مقر یوتیوب در سن برونو در شمال کالیفرنیا سه کارمند این شرکت به دلیل شلیک گلوله زخمی شدند و پس از چند ساعت جسد زنی که عامل حمله شناخته شد کشف شده است. اما رییس پلیس شهر سن برونو در توضیحات تکمیلی درباره این حادثه با اعلام هویت حمله کننده به یوتیوب وی را یک ایرانی ۳۱ ساله معرفی کرد.

به گزارش رویترز، اد باربرینی، رییس پلیس سن برونو، در توضیحات خود عنوان کرد عامل حادثه در مقر یوتویب زنی ۳۱ ساله به نام نسیم اقدم است که بر اساس اطلاعات به دست آمده متولد ایران بوده. پلیس هنوز از اتفاقی که رخ داده مطمئن نیست اما تصور می شود مهاجم پس از تیر اندازی در مقر یوتیوب اقدام به خودکشی کرده است. در این حمله مسلحانه یک مرد ۳۶ ساله و دو زن ۳۲ و ۲۷ ساله در اثر شلیک گلوله زخمی شده اند که در حال حاضر به بیمارستان انتقال یافته و تحت درمان هستند. مقر یوتیوب در سن برنو متعلق به گوگل بوده و ۱۷۰۰ کارمند دارد. از سوی دیگر کاربران ایرانی شبکه های اجتماعی به سرعت فرد حمله کننده به مقر یوتیوب را شناخته اند. وی صاحب کانال هایی در یوتیوب و اینستاگرام بوده و به تولید محتوایی نزدیک به طنز درباره گیاهخواری، حقوق حیوانات و مبارزه با آزادی حمل سلاح می پرداخته است. تلویزیون محلی با پوشش این خبر گمانه زنی کرده حمله این زن ایرانی به دلیل حذف ویدئوهای وی از یوتیوب به دلیل محتوای نامناسب تشخیص داده شدن آنها و در نتیجه کاهش درآمدهای او از محل پخش ویدئوها مرتبط است. نسیم اقدم قبلا در ویدئویی که در یوتیوب منتشر شده بود از مشکلات خود در این شبکه سخن گفته و به اعمال محدودیت سنی برای برخی از ویدئوهای خود و محدود نکردن ویدئوهای مشابه اعتراض کرده بود.

با وجود تلاش برخی رسانه ها برای نشان دادن ارتباط وی با گروه تروریستی داعش، به نظر می رسد اصلی ترین دلیل اقدم برای حمله مسلحانه به یوتیوب مشکلات وی با سیستم پخش در این شبکه و احتمالا ناراحتی های روحی بوده باشد. تقریبا تمامی پست های وی در اینستاگرام (که در حال حاضر دسترسی به آن مسدود شده) در رابطه با حمایت از حقوق حیوانات، ترویج گیاهخواری و لزوم مبارزه با آزادی اسلحه بوده است که البته به گونه ای بسیار عجیب در نهایت آزادی اسلحه منجر به بروز این اقدام از سوی خود او شده است. می توان پیش بینی کرد با توجه به رابطه نه چندان دوستانه دولت آمریکا با مهاجران و به خصوص ایرانیان، در آینده نزدیک شرایط ورود شهروندان ایران به آمریکا سخت تر و حتی غیر ممکن شود.