با اجرا طرح رجیستری بسیاری از برندهای موبایل که با مشکل واردات قاچاق مواجه بودند، در حال حاضر افزایش دو و نیم برابری را در واردات رسمی شاهد هستند و این ماجرا باعث شده است که واردات گوشی تلفن همراه حتی از طریق گمرک مسافری نیز طبق قوانین طرح رجیستری بوده و دستورالعملهای آن در مورد این گوشیها اعمال شود که در جدیدترین اطلاعیه صادر شده توسط وزارت صنعت، قوانین و مقررات واردات گوشی تلفن همراه مشخص شد که در ادامه به برخی از موارد مهم آن اشاره میکنیم.
به گزارش آیتیرسان، قوانین و مقررات واردات گوشی تلفن همراه دچار تغییراتی شده است که با توجه به سوالات مکرر کاربران در ادامه به مهمترین موارد آن اشاره میکنیم.
- مسافرینی که در خارج از کشور گوشی تلفن همراه خریداری کردهاند، میبایست با مراجعه به سامانه آنلاین رجیستری نسبت به فعالسازی کد IMEI آن اقدام کنند.
- آن دسته از دستگاههایی که به هر دلیلی در سامانه رجیستری فعال نشوند، صرفا یکماه میتوانند از خدمات ارتباطی مخابراتی کشور استفاده کنند.
- هر مسافر میتواند یک دستگاه تلفن همراه وارد کشور کرده که بالاتر از این میبایست تمامی هزینههای گمرکی و سودهای مقرر شده را از طریق سامانه گمرک واریز نماید.
- مسافری که مراحل بالا را انجام ندهد، قطعا با مشکل استفاده از دستگاه موبایل خریداری شده خود مواجه خواهد شد.
- برای واردات گوشیهای تلفن همراه میبایست مجوز واردات و کارت بازرگانی معتبر به گمرک ارائه شود.
- هزینههای دریافتی از واردکننده بر اساس نرخهای مصوب گمرک خواهد بود که در سایت رسمی این شرکت موجود است.
- قیمت گوشیها بر اساس قیمت پایه اعلام شده خواهد بود و نرخ اعلامی مسافر در تعرفه گمرک تاثیری ندارد.
- همه متقاضیان میتوانند از سامانه آنلاین گمرک، تمامی اطلاعات مربوط به دستگاههای وارد شده را مشاهده کنند و از قاچاق نبودن آنها مطلع شوند. بدیهی است تمامی اقدامات غیرقانونی که منجر به ضبط مرسولات شود، بر عهده واردکننده خواهد بود.
- ردگیری بستههای ارسالی در حال حاضر از طریق سایت http://epl.irica.ir/ecl امکانپذیر است.
- مشتریان میتوانند از طریق https://epl.irica.ir/ImeiInfoView?۰ نیز اقدام به استعلام قاچاق نبودن گوشی تلفن همراه خریداری شده خود نمایند.